gallery/amsterhammetjes_pig_in_colour
gallery/amsterhammetjes_pig_in_colour

Guanciale wordt gemaakt van de wangen van een varken. De wangen van een varken hebben enorm veel smaak en vet en heeft wat weg van de buik. Hierdoor is het heerlijk om de Guanciale op te bakken. De wangen zijn wat krachtiger van smaak dan de buik. Deze smaak wordt geïntensiveerd door het drogen van de ham. Hierdoor krijg je een heerlijk spek wat de Italiaanen vaak eten in hun pasta Carbonara. Voor het recept van de pasta Carbonara klik hier. 

Coppa

Guanciale

Coppa wordt gemaakt van de procureur van het varken. Dit is het nek stuk waar ook de schouderkarbonades van worden gemaakt. De procureur staat er bekend om dat het veel intramusculair vet heeft. Hierdoor heeft de coppa een krachtig en romige smaak. Bij Amsterhammetjes maken wij de coppa van het Duroc varken.

Meer weten over ons varkensvlees?

 

 

gallery/amsterhammetjes_logo_in_colour