Tomaten Risotto

gallery/risotto vierkant

Hoofdgerecht voor 3-4 personen

Ingrediënten:

6dl groente bouillon

2dl passata

1dl droge witte wijn

1 sjalotje

2 stengels bleekselderij

1 teen knoflook

20 g boter

250g Risottorijst

100g Mozzarella

Versgemalen zwarte Peper

Olijfolie

Plakjes Amsterhammetje

1 bol Mozzarella di Bufala

Tijm

Enkele gemalen venkelzaad

Bereidingswijze:

1) Verwarm de bouillon en voeg de passata toe.

2) Hak het sjalotje, bleekselderij en de knoflook fijn.

3) Zet een pan met dikke bodem op een medium hoog vuur en voeg een scheut olijfolie toe. Voeg het sjalotje, bleekselderij en 2 minuten later de knoflook toe. Bak alles rustig gaar. 

4) Voeg de risotto rijst toe en laat enkele minuten bakken totdat ze glazig zijn. Roer af en toe om te voorkomen dat ze aanbakken.

5) Voeg de wijn toe om af te blussen. Voeg als de wijn verdampt is, de bouillon beetje bij beetje toe. Blijf af en toe roeren in de rijst, zodat het niet aanbakt. Stop met toevoegen van de bouillon als het volledig opgenomen is en de rijst smeuïg is.

6) Neem de pan van het vuur. Voeg de boter en mozzarella toe en breng op smaak met versgemalen zwarte peper.

7) Schep de risotto op de borden. Maakt af met plakjes ham, stukjes mozzarella di Bufala, enkele venkelzaadjes en tijm.

Eetsmakelijk!

gallery/amsterhammetjes_logo_in_colour