gallery/amsterhammetjes_logo_in_colour

Hoofdgerecht voor 2 personen

 

Ingrediënten:

250g Paddenstoelen ravioli

Handvol cherry tomaten

1 teen knoflook

Kleine groene asperges

50 gr boter

2 El gesneden verse salie blaadjes

Parmezaans kaas

Zelf gemaakte paddenstoelen ravioli:

Pasta deeg:

250g bloem

2 eieren + 1 eierdooier

zout

Vulling:

200 g paddenstoelen

1 el roomboter

1 sjalot

1 teen knoflook

1 el fijn gehakte platte peterselie

1 el fijn gehakt verse oregano

1 el bloem

1 el mascarpone

1,5 el parmezaanse kaas

1 el slagroom

Bereidingswijze:

1) Verwarm de oven op 200graden. En vul de waterkoker en kook het water.

2) Doe de cherry tomaten in een kleine ovenschaal. Kneus de teen knoflook en verwijder de schil en voeg het bij de cherry tomaten. Bestrooi met zout en peper en voeg olijfolie toe. Zet in de oven totdat ze mooi geroosterd zijn

3) Zet een grillpan. Wrijf de asperges in met olijfolie en leg op de grillpan. Grill 5-10 minuten totdat ze rondom gegrild en gaar van binnen zijn.

4) Vul een grote pan met het kokend water en voeg een goede snuf zout toe. Kook de zelfgemaakte ravioli in 4 minuten. of volgens de instructies van de verpakking gaar.

5) Smelt ondertussen boter in een klein pannetje en gooi de salie erbij.

6) Maak een bord op met de ravioli en giet het botersalie sausje er overheen. Haal de tomaten uit de oven en leg samen met de asperges over de ravioli. Top af met wat versgemalen zwarte peper en parmezaanse kaas.

Pastadeeg:

1) Schik de bloem op het aanrecht met een kuiltje in het midden en voeg een snuf zout toe.

2) Breek de eieren en eierdooier in het midden. Meng de eieren en voeg steeds een beetje meer bloed van de zijkanten toe.

3) Kneed het deeg gedurende 5 minuten, tot het droog maar wel elastisch is.

4) Wikkel het deeg in het een vochtige theedoek en leg ministens 2 uur weg om te rusten.

Vulling:

1) Snijd het sjalotje, knoflook en paddenstoelen fijn.

2) Verwarm een pan en voeg de boter toe. Voeg de sjalotjes, knoflook en paddenstoelen toe en bak goudbruin op midden-hoog vuur. Voeg de oregano en peterselie toe en bak nog 30 sec mee. Haal van het vuur

4) Doe ¾ van het paddestoelen mengsel in een blender en maal fijn. Meng het met overgebleven ¼ deel van de paddestoelen, mascarpone, slagroom, parmezaansekaas en bloem.

5) Zet apart om af te koelen

Ravioli maken:

1) Snijd het pastadeeg in stukken. Bestrooi met wat bloem en rol stuk voor stuk dun uit met een pasta machine.

2) Strooi wat bloem op het aanrecht en leg het uitgerolde pastadeeg neer. Leg paddenstoelenvulling ter grootte van een theelepel op het pasta deeg. Leg de bergjes ongeveer 5cm uit elkaar.

3) Smeer wat water rondom de vulling, zodat het deeg goed aan elkaar plakt.

4) Dek de vulling af met een ander deel pastadeeg en steek of snijd ravioli’s uit.

Enjoy!

gallery/raviolli

Ravioli  ai Funghi