gallery/amsterhammetjes_logo_in_colour

Hoofdgerecht voor 2 personen

 

Ingrediënten:

200g Spaghetti (of andere lange dunne variant)

100g Guanciale

75g Parmezaanse kaas

2 eieren

1 eierdooier

Versgemalen peper naar smaak

 

Instructies:

1. Breng water in een grote pan aan de kook. Wanneer het water kookt voeg

je een flinke snuf zout en de spaghetti toe. Kook het zoals aangegeven

op de verpakking (al dente).

2. Snijd de Guanciale in kleine blokjes en bak deze rustig uit in een koekenpan

op laag tot middenhoog vuur.

3. Roer ondertussen de 2 eieren + eierdooier los in een kommetje.

4. Rasp 2/3 van de Parmezaanse kaas. Voeg Parmezaanse kaas samen met

een flinke snuf versgemalen peper toe aan het eiermengsel.

5. Giet de spaghetti af als deze ‘al dente’ is. Bewaar een kopje kookvocht voor later.

6. Voeg de pasta aan de Guanciale toe.

7. Haal de pan van het vuur en giet daarna het ei/kaas mengsel erbij. Meng alles rustig door elkaar totdat er zich een mooie egale saus om de spaghetti heen vormt. Voeg eventueel nog wat extra kookvocht toe voor het optimaliseren van de binding.

8. Serveer op een bord en maak af moet wat versgemalen peper en de resterende Parmezaanse kaas.

Eet smakelijk!!

gallery/pasta carbonara

Pasta Carbonara