Voorgerecht 2-3 personen
Ingrediënten:
Plakjes Amsterhammetje naar smaak
4 Cherry tomaatjes
1 Puntpaprika (geel/oranje)
50g hamcrunch
Venkelzaad/venkelpluimpjes
Olijfolie
1 kleine venkel
Voor gazpacho
3dl groente bouillon
2 rode paprika’s
1 tomaat
2 puntpaprika’s (geel/oranje)
4-6 Plakjes Amsterhammetje
5cl olijfolie
Ham voor de Hamcrunch
50 gr ham
50 gr brood
Bereidingswijze:
1) Reinig de venkel en verwijder de kern. Snijd in gelijke blokjes. Houdt de pluimpjes apart voor de garnituur.
2) Blanceer de venkel gedurende 2 minuten in de groentebouillon, zodat ze net een beetje garen.
3) Verwijder de zaadlijsten van 2 paprika’s & 2 puntpaprika’s. Snijd ze samen met de tomaat in stukjes. Stoof de groenten, gedurende 5 minuten, samen met de ham in de olijfolie en groente bouillon.
4) Blendeer alles en giet door een zeef. Giet in een mooie kan en laat daarna afkoelen.
5) Voor de hamcrunch wrijf het brood in met olijfolie en bak krokant in de oven. Snijd 50gr ham in kleine stukjes en bak krokant in een koekenpan. Als beide krokant zijn voeg je ze samen in de blender.
6) Voor de garnituur snijd de cherry tomaatjes in dunne plekjes en de puntpaprika in reepjes. Snijd dunne plakjes van het hammetje.
7) Schik de plakjes tomaat, reepjes paprika, blokjes venkel, hamcrunch en plakjes ham op het bord. Besprenkel met enkele venkelzaadjes en pluimpjes.
8) Schenk de gazpacho naast de garnituur. Maak af met enkele druppels goede olijfolie.
Eetsmakelijk!