gallery/amsterhammetjes_logo_in_colour

Voorgerecht voor 4 personen

 

Ingrediënten:

8 coquilles

1 Sjalot

2 tomaten

75g roomboter

2 snufjes saffraan

1tl cognac

1tl sherry

Versgemalen peper

Snuf zout

200ml slagroom

Plakjes Amsterhammetje (rauw of kort gebakken,

zoals op de foto)

 

Bereidingswijze:

1) Hak het sjalotje fijn. Ontvel de tomaten, verwijder de pitjes en hak deze ook fijn.

2) Zet een pan met dikke bodem op het fornuis. Smelt de boter en bak de sjalotjes langzaam glazig. Voeg na 2 minuten de saffraan toe.

3) Als de sjalotjes glazig zijn voeg de cognac, sherry en gehakte tomaten toe en laat 5 minuten op laagvuur garen.

4) Zet onder tussen een grillpan op het vuur en laat heet worden. Dep de coquilles droog en bestrooi met versgemalen peper. Zet nog even opzij.

5) Voeg de slagroom toe aan de saus en laat 3 minuten doorgaren. Maak af met versgemalen peper naar smaak.

6) Bestrijk de coquilles met klein beetje olie en leg ze op de hele hete grillpan. Draai na 1,5 minuut om en bak aan de andere kant ook voor 1,5 minuut.

7) Schep de saus in een mooie kom, leg de coquilles in het midden en maak af met de ham.

Bon Appetit!

gallery/coquilles met saffraansaus

Coquilles met saffraansaus